10 begynder fejl når der handles kryptovaluta

Der er penge at tjene på kryptovaluta, men du kan også tabe penge. Her er 10 begynderfejl, som du skal undgå når du investere kryptovaluta.

Mange høre om folk der har tjent rigtig mange penge på kryptovaluta, grundet meget store stigninger. Dette har også gjordt at mange både investorer og almindelige personer, har kastet penge i markedet. Alle håber at deres investering giver et rigtig godt afkast og derfor bør du også undgå disse begynderfejl. Du kan både investere langsigtet, altså købe en kryptovaluta og beholde den længe, men mange laver også det man kalder day trading, altså daglige handler.

# 1. Falde for twitter, facebook skriveri, uden at lave sin egen research

Mange tilmelder sig facebook grupper, twitter nyheder og andre som prøver at fremhæve en kryptovaluta. Dette er også fint nok, men en lav din egen research fremfor at stole blindt på en som skriver “x stiger 100%” eller “køb x nu inden den stiger x 10” Mange af disse har ikke engang lavet deres egen research og skriver blot sådan ting for at få folk med til at købe en bestemt kryptovaluta og dermed påvirke markedet. Køber du blindt efter andres skriveri, så kan du ende med at tabe penge på noget du ikke ved noget om og som du måske ikke havde investeret i, hvis du vidste hvad det var.

# 2. Ikke forstå det grundlæggende grundlæggende fundament

tekniske analyser osv. er mange gange overvurderede og for kryptovaluta markedet kan dette sjældent bruges. Det kan i hvert fald ikke bruges på samme måde som med aktiemarkedet. Ligesom med alt andet er der ingen garantier. Kryptovaluta markedet er spekulativt, følelses drevet og mediernes skriveri betyder også en del. Så igen gør din egen research, men er du seriøs med din kryptovalutahandel, så sæt dig også ind i det mere tekniske omkring markedet, som modstandzoner og trendlinjer.

Kort fortalt er modstandzoner en prisklasse en kryptovaluta har ramt flere gange uden at bryde. Dette kan både være op og ned i kursen at der er modstandzoner. Trendlinjer er når du kigger på et et markedet for en kryptovaluta. Der er røde og grønne linjer. Rød indikere en nedadgående trend og grøn indikere en opadgående trend.

# 3. Panik salg på kurs bund, køb tilbage på toppen

Kryptovaluta markedet er meget volatilt, hvilket betyder at støre prissving ikke er unormalt. Panik salg er ikke unormalt og desværre noget mange kommer ud for. En kurs er nedadgående og så sælges der for at undgå tab, men kort efter går kursens så op og du risikere at skulle købe dig tilbage til en højere kurs. Gør du dette, så sælger du når du har tabt penge og går kursen så op igen og du vil købe dig ind igen bliver det formentlig til en dyre pris. Dette er en sikker vej til tab. Kryptovaluta er som sagt volantilt og kursen vil formentlig rette sig, så bevar tålmodigheden.

# 4. Ikke tager overskud og ingen exit planer

Du har lavet en god investering og prisen er steget. Hvad gør du så? skal du sælge, holde fast eller måske sælge en andel af din investering? Gør dig nogle tanker inden du køber og så hold dig til din plan, så du ikke laver dumme panik handler.

Du kan med fordel sælge i etaper, for det er også surt at sælge alt og så se en yderligere stigning.

# 5. Leder du efter den næste Bitcoin, Ethereum eller Litecoin

Bitcoin er i 2017 steget 1300% og ripple, ethereum, litecoin osv er også steget, enda mere end bitcoin. Det er bestemt ikke alle kryptovalutaer, som oplever disse stigninger. Derfor skal du sætte dig ind i det og lave en fornuftig plan for din investering. Der kan også være nogle kryptovalutaér som grundet deres store udbud eller andet ikke har mulighed for at nå bestemte priser. Et eksempel kunne være Ripple som når eller hvis den rammer 6 usd har et større marked en bitcoin. prisne på ripple ligger pt på 2 usd og bitcoin på ca. 15.000 usd. Men ripple er der mange mange flere af end bitcoin og derfor vil ripple heller aldrig nå samme prisniveau som bitcoin.

# 6. Få styr på følelserne.

Ingen kryptovaluta vil stige for evigt og derfor gælder det også om at lægge følelser til side og se fornuftigt på tingene. Følelser er en dårlig ting at handle udfra. Du kan dog godt handle langsigtet fordi du tror på en kryptovaluta i længden. Men hav øjnene åbne for andet i markedet og der kan være nyheder som gør at x vil stige meget og så kan det være smartere at flytte sin investering dertil frem for at holde fast i det du har.

# 7. Investere alt på en gang.

En almindelig begynder fejl er at investere alt på en gang og så i en kryptovaluta. Dette er bestemt ikke særlig hensigtsmæssigt. Start med at købe en % sats for så at se hvordan dette fungere. Så kan du altid supplere op hvis kursen falder eller købe mere hvis kursen fortsætter med at stige. Ja du får så mindre overskud end hvis du havde satset alt, men du sikrer dig også mod at have satset alt på en kryptovaluta, hvor kursen bare falder.

# 8. Sats på flere, istedet for kun 1 kryptovaluta.

Ved at spræde din investering ud på flere så minimere du også din risiko. Ingen kryptovaluta har garanti for kun at stige, men har du investeret i flere så er der støre chance for at du ikke oplever store udvalg når en falder. Så du øger din chance for indtjening ved at have fordelt din investering på flere.

# 9. Billigt er ikke altid bedre.

Ja en mønt til 0.05 usd har nemmere ved at nå 0.1 usd end en mønt til 500 usd har for at nå 1000 usd. Men det er ikke kun prisen du skal kigge på. en billig kryptovaluta til 0.05 usd dollar har også nemmere ved at ramme 0.01 usd og så er alt næsten tabt. Så igen undersøg hvorfor en kryptovaluta koster hvad den gør og se på hvilken fremtidsmuligheder der er for den enkeltes udvikling.

# 10. Ikke følger nyhederne

Kryptovaluta markedet er meget spekulativt og reagere stærk på både gode og dårlige nyheder. Derfor er det vigtigt at holde sig opdateret med nyhederne. Her på kryptovalutacentralen.dk finder du en lang række nyheder dagligt.

Håber ovenstående kan hjælpe dig til succes med din investering og den sidste ting som er nævnt flere gange og ikke kan siges for mange gange. Undersøg og hold dig opdateret! Invester ikke i blinde!

Avatar

Admin

Ejer og stifter af denne side kryptovalutacentralen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *