5 ting du bør se på i forhold til at bestemme en kryptovalutas værdi

Pris er ikke den eneste indikation om en kryptovaluta er billig eller dyr.

Når du skal se på hvad en kryptovaluta er værd, så nytter det ikke blot at kigge på hvad prisen er pr stk. Her får du 5 punkter, som du bør have i tankerne når du skal vurdere en pris på kryptovaluta. Det er 5 grundlæggende punkter, som er gode at have med i sine overvejelser inden man kaster sig ud i en investering.

 • Marked cap

Markeds cap er hvor meget en kryptovaluta er værd. Altså den samlede værdi af den pågældende kryptovaluta. samlet antal x kursen = markeds cap. Jo højere markeds cap jo flere penge er der investeret i den kryptovaluta.

 

 • Antal mønter

Mange kryptovalutaer har et fast udbud af mønter fx bitcoin med 21 millioner. Det er det man kalder max supply. Der kommer aldrig flere end de 21 millioner på markedet. Så er der kryptovaluta, hvor der ikke er et maks supply, men hvor der løbende bliver tilføjet mønter. Det er bestemt også en af de ting man skal have i baghovedet når der skal investeres.

 

 • Samlet antal og maks antal eller Circulating Supply & total supply

Du bør også se på det samlede antal mønter og så det antal der er i markedet. Jo flere der er af det samlede antal i markedet jo bedre. Teamet bag en kryptovaluta kan have en stor del af det samlede antal og det betyder at der løbende kan blive komme flere i udbud. Er det samlede antal i udbud, så ved man der ikke kommer flere og dermed også støre chance for en kryptovaluta vil stige, hvis der er efterspørgsel.

 • Kan den mines?

på CoinMarketCap.com kan der ses en lille * udfor cirkulating supply, denne indikere at den pågældende kryptovaluta ikke kan mines eller udvindes længere. Nogen har aldrig kunne mines og andre kan ikke mines længere.

 

 • Antal børser / exchance

Jo færre exchange en kryptovaluta er på, jo store chance er der for prismanipulation. Derfor er det også en fordel at se på om den pågældende kryptovaluta kun handles på en lille mindre kendt exchange eller om den er på en lang række store exchange.

Det var 5 punkter som er gode at have i baghovedet og husk ikke kun at kigge på prisen pr stk, da der er andre faktorer som spiller ind når en kryptovaluta skal pris vurderes.

 

Avatar

Admin

Ejer og stifter af denne side kryptovalutacentralen.dk

En mening om “5 ting du bør se på i forhold til at bestemme en kryptovalutas værdi

 • Avatar
  januar 6, 2018 kl. 11:21 pm
  Permalink

  God guide! Der er for mange – desværre – der blot tror, at alle kryptovalutaer vil stige med lynets hastighed, hvorfor de køber nogle, som reelt ikke har – eller som sandsynligvis ikke skaber værdi, hvorfor de ikke er noget værd selv!

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *