Bitcoin dominans er på sit laveste

Bitcoin har været altdominerende på kryptovaluta markedet, men er nu på sit laveste niveau nogensinde.

Bitcoin ramte i midten af december sit højeste niveau, med en pris på 20.000 usd. Kort efter kom der et drastisk fald ned til 13.000 usd og så er kursen kravlet lidt op igen. Bitcoin har hidtil været dominerende på kryptovaluta markedet, men nu er bøtten vendt og bitcoin dominans er nu på sit laveste niveau nogensinde. Faldet skyldes at andre kryptovalutaer, som ethereum, ripple og mange andre også er steget og dermed har indhentet markedsandele fra bitcoin. Bitcoin var den første kryptovaluta og dermed  længe været den altoverskyggende på dette marked. Men efterhånden som folk har fået interesse for kryptovaluta markedet, så har folk også fået øjnene op for andre spændene kryptovalutaér. Tirsdag d. 2 januar var bitcoin markedsandel på 36% og dette er det laveste nogensinde, hvor bitcoin i starten af 2017 havde en markedsandel på hele 80%. Hele markedet for kryptovaluta er på ca. 640 mia usd. Så at gå fra 80% til 36% er noget af et fald i markedsandelen. Bitcoin er steget 1300% i 2017, men der er andre som fx ripple med 36.000 %, som er steget væsentlig mere end bitcoin i 2017. Ethereum, ripple, litecoin er steget meget i 2017.

Mange har fået øjnene op for andre kryptovalutaer, dette skyldes flere ting. Der er efterhånden kommet mere fokus på de svaghedder der er ved bitcoin og som andre kryptovalutaer har forbedret. Der er mange spændene kryptovaluta projekter igang og med fokus på forskellige ting. En af de ting som har gjordt at bitcoin har mistet markedsandele er at gebyrer er høje for overførsler, så er der andr, som er hurtigere og igen andre som fx er anonyme, hvilket bitcoin ikke er. Hver kryptovaluta fokusere på forskellige ting og selvom bitcoin har mistet markedsandele, så er den stadig førende på markedet. Nogen tror bitcoin er på tilbagegang, mens andre tror bitcoin vil stige mod nye højder i 2018. Ingen ved dog hvordan markedet udvikler sig, men en ting er sikkert og det er at der bliver kamp på kryptovaluta markedet og hvem ved, måske en anden kryptovaluta med tiden overtager 1. pladsen.

Vi vil ikke komme med et bud på bitcoin for 2018, men det vi kan sige er at 2018 bliver et rigtig spænende år for kryptovaluta markedet og der vil komme mange flere penge i markedet efterhånden som flere og flere investere i kryptovaluta.

Avatar

Admin

Ejer og stifter af denne side kryptovalutacentralen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *