Hvad er Bitcoin (BTC)

Info om Bitcoin BCT

Info

Hvad er Bitcoin?

Bitcoin er en teknologi/netværk, som køres af brugerne, hvor minere sørger før at verificere transaktioner på netværket. Netværket bitcoin er bygget på er et decentraliseret bruger til bruger betalingsnetværk. Bitcoin er en digital valuta som køres uden indblanding fra 3. part. Det vil sige at der ikke er nogen bank eller anden financiel institution indblandet. Bitcoin er den første rigtige kryptovaluta og også den de fleste nok har hørt om. Skaberen bag bitcoin eller skaberne er ikke offentlige kendt og det vides ikke hvem der egentlig står bag andet end navnet satoshi Nakamoto. Satoshi om det så er en person eller gruppe trådte væk fra bitcoin projektet i 2010 uden at afsløre sig selv. Der er dog et helt hold af udviklere bag i det kæmpe bitcoin fællesskab, som arbejder på bitcoin.

Antal bitcoin?

der er 21 millioner bitcoin og der kommer ikke flere. Der er dog forskel på dette tal og så det egentlige antal Bitcoin. Det precise antal bitcoin i markedet kendes ikke. Dette skyldes at der kan være mistede bitcoin, som er gået tabt for evigt. folk har ikke taget backup, brugte mobil wallet uden at tænke på, hvis de mistede mobilen, mistet privat key osv. Der kan være mange årsager. Dette kan dog ikke ses da der kun kan spores transaktioner og adressers aktivitet. Så mistede bitcoin vil blot kunne spores som inaktive, men det vides så ikke om inaktiviteten skyldes at det er langsigtet opsparing/gemmes eller om de er inaktive fordi folk har mistet adgangen til deres bitcoin.

Hvordan fungere bitcoin?

Bitcoin er et open source projekt, hvilket betyder at selve kilde koden er åben. Protokolen og softwaren er udgivet offentligt. Så der er et fælleskab af udviklere der arbejder på udvikling af bitcoin og ikke nogen ejer af bitcoin netværket. Netværket drives af minerne, som verificere transaktioner. Bitcoin netværket benytter blockchain, som er en offentlig oversigt over alle transaktioner i netværket. Så alle transaktioner vil altid kunne ses og findes. Disse transaktioner kan spores til offentlige adresse koder og offentlige wallet adresser. 

Hvad kan bitcoin bruges til?

Btcoin kan bruges som betaling for varer eller ydelser. Det er en online valuta, der fungere uden 3. parts indblanding. Så en bitcoin kan bruges på samme måde som fiat valuta (kr, euro, usd mm.). Bitcoin kan deles helt ned til 8 decimaler og derfor behøver du langt fra at købe, sælge, overføre, bruge en helt bitcoin. Bitcoin kan bruges på samme måde som kreditkort og netbank, bruges dagligt. Kan bruges til betaling både online og i fysiske butiker. Dog er det stadig et lavt antal steder der tilbyder bitcoin betaling.

Hvad er fordelene ved Bitcoin?

der er mange fordelle ved bitcoin fremfor almindelig valuta. det er muligt at sende og modtage alle beløb døgnet rundt alle årets dage. Ingen bank der skal godkende, kun kan overføre på hverdage osv. Så bitcoin gør det muligt at have fuld kontrol over sine egne penge. 

Der er færre risici og større kontrol. Transaktioner er sikre og indeholder ikke personlig information, samtidig kan transaktioner ikke trækkes tilbage. Med bitcoin har man selv fuld kontrol og ingen 3. part kan hæve uønskede gebyrer og opkrævninger. Alle transaktioner kan ses på blockchain og dermed kan der også i real tid ses enhver transaktion. Transaktioner kan ikke trækkes tilbage når de først er godkendt og sendt.

Hvordan køber man bitcoin?

Bitcoin kan købes på flere forskellige måder. Der er privat handel, her gælder det om at sikre at man handler med en ordentlig sælger. Send ikke penge før du er sikker og helst ikke før du har modtaget kryptovaluta. I hvert fald sikre dig selv imod scammer som der findes på forskellige salgs sidder.

Så kan du købe bitcoin online en lang række steder. Ønsker du nemt at købe med kreditkort eller bank overførsel, så kan BitPanda eller Coinbase anbefales. Som med alt andet så tjek lige at det sted du har fundet er ordentligt. En anden ting du bør tjekker er gebyrer, som også kan svinge meget de forskellige steder hvor du kan købe bitcoin.

Investering i bitcoin.

Bitcoin har været igennem både opture og nedture rent kursmessigt. Selve kryptomarkedet er et meget volantilt marked, som er påvirket af andre faktorer end fx. aktie markedet. Med bitcoin og andre kryptovaluta er nyheds medier og sociale medier yderst kurspåvirkende. Både gode og dårlige historier kan betyde store udsving. Selve markedet for bitcoin og også andre kryptovaluta er stadig i sin begyndelse. kigger man også også over en længere periode så er kruptovaluta markedet steget rigtig rigtig meget og også selvom der kommer korrektioner undervejs. Kryptovaluta og bitcoin er lidt som internettet var i starten og se bare en udvikling der er sket gennem de sidste mange år. Kigger du på de forskellige kryptovaluta herunder bitcoin, så har kursen trods flere korrektioner altid rettet sig til og steget til nye højer. Så det er et marked som er spænende at følge de kommende år.

Som med andet skal du ikke investere penge du ikke har og ikke har råd til at investere for. Når du så skal investere så læs op på de forskellige ting inden du kaster penge efter noget du ikke kender til. 

Bitcoin er decentraliseret, som betyder at ingen institution eller bank, kontrollere og regulere bitcoin netværket. Tanken bag er nemlig at skabe en valuta som er uafhængig af enhver central myndighed

Bitcoin transaktioner bliver godkendt i blockchain netværket af såkaldte minere. Dette er både store og mindre opsætninger af computere, som verificere transaktionerne. Når først en transaktion er lavet kan den ikke trækkes tilbage. Alle transaktioner vil kunne ses i blockchain netværket.

Der er 21 millioner bitcoin og der aldrig flere end dette antal. Men bitcoin kan deles i mindre dele og skal du købe bitcoin kan du fx godt købe 0.03 bitcoin og ikke nødvendigvis 1 bitcoin.

Kurs på Bitcoin

SYMBOLNAMEUSDVOLUMECAP%1H%24H%7D
BTCBitcoin3,678.287931115.4 B5,369,157,961.2399997764.3 B64,322,221,051.000.080.730.11

Exchange

Info om andre kryptovaluta

Bitcoin
Ethereum
Ripple
Litecoin
Iota
Zcash
Bitcoin Cash
Cardano
Dash
EOS
Ethereum Classic
Vechain
Monero
NEM
Neo
OmiseGo
Qtum
Stellar
Tron
Verge
DogeCoin
Bread
RedCoin
District0x
FunFair
Po.et
Icon

Admin

Ejer og stifter af denne side kryptovalutacentralen.dk