Coins, Tokens & Altcoins: Hvad er forskellen?

Kryptovaluta kan være ekstremt svært at forstå og finde rundt i, især da deres underliggende teknologi – Blockchain – er indhyllet i computerens sprog og terminologi, der er teknisk af natur. Dette er en stor hindring for mange, der er interesserede i kryptoområdet. Men bare rolig! Vi vil guide dig i at forstå centrale kryptovaluta koncepter, som er fantastisk for dig at kende.

Hvad er kryptovaluta?

Lad os begynde med at forstå definitionen af ​​kryptovaluta. kryptovaluta er digitale eller virtuelle valutaer, der krypteres (sikret) ved hjælp af kryptografi.Kryptografi refererer til brugen af ​​krypteringsteknikker for at sikre og verificere overførslen af ​​transaktioner. Bitcoin repræsenterer den første decentrale kryptokurrency, som drives af en offentlig storbog, der registrerer og validerer alle transaktioner kronologisk kaldet Blockchain.

Selv om mange kryptokurver har eksisteret før Bitcoin, er skabelsen en vigtig milepæl inden for digitale valutaer på grund af dens distribuerede og decentrale karakter. Oprettelsen af ​​Bitcoin udfældede udvidelsen af ​​et frodigt og mere varieret økosystem af andre mønter og tokens, der ofte betragtes som kryptokurver generelt, selvom de fleste af dem ikke falder ind under definitionen af ​​en “valuta”.

Coin vs Tokens: Kategorisering af kryptovaluta

Det er vigtigt at bemærke, at alle coin eller tokens betragtes som kryptovaluta, selvom de fleste coin ikke fungerer som en valuta eller et byttemiddel.Udtrykket kryptovaluta er en misdannelse, da en valuta teknisk set repræsenterer en regningsenhed, en værdiforretning og et byttemiddel. Alle disse karakteristika er iboende inden for Bitcoin, og da kryptovaluta-rummet blev kickstartet af Bitcoins skabelse, er alle andre mønter, der blev opfattet efter Bitcoin, generelt betragtet som en kryptovaluta, selv om de fleste ikke opfylder de ovennævnte egenskaber ved en faktisk valuta,

Den mest almindelige kategorisering af kryptokurver er:

  1. Alternative kryptovaluta mønter (Altcoins)
  2. Tokens

Altcoins

Alternative kryptovaluta mønter hedder også altcoins eller blot “coin”. De bruges ofte indbyrdes. Altcoins refererer simpelthen til mønter, der er et alternativ til Bitcoin. Størstedelen af ​​altcoins er en variant  af Bitcoin, der er bygget ved hjælp af Bitcoins oprindelige originalprotokol med ændringer i dens underliggende koder, og opfatter derfor en helt ny mønt med et andet sæt funktioner. Eksempler på altcoins, der er varianter af Bitcoins koder, er verge, dash, Litecoin, Monero osv.

Der er andre altcoins, der ikke er afledt af Bitcoins open source-protokol. I stedet har de lavet deres egen Blockchain og protokol, der understøtter deres indbyggede valuta. Eksempler på disse mønter omfatter Ethereum , Ripple, Omni, Nxt mm.

Tokens

Token er en repræsentation af et bestemt aktiv eller værktøj, der normalt ligger oven på en anden blockchain. Token kan stort set repræsentere alle aktiver, der er fungerende og omsættelige, fra varer til loyalitetspoint til selv andre kryptovaluta!

Oprettelse af tokens er en meget nemmere proces, da du ikke behøver at ændre koderne fra en bestemt protokol eller oprette en blokke fra bunden. Alt du skal gøre er at følge en standardskabelon på blokkæden – f.eks. På Ethereum eller Waves platformen – som giver dig mulighed for at lave dine egne tokens. Denne funktionalitet til at skabe dine egne tokens er muliggjort ved brug af smarte kontrakter; programmerbare computerkoder, der er selvkørende og ikke behøver nogen tredjeparter til at operere.

Token er oprettet og distribueret til offentligheden gennem et initialt møntudbud (ICO), som er et middel til crowdfunding, gennem frigivelse af en ny kryptovaluta eller token til finansiering af projektudvikling. Det smiler til et indledende offentligt udbud (IPO) for aktier, med kritiske sondringer.

Resumé

Hovedforskellen mellem altcoin og tokens er i deres struktur; Altcoins er separate valutaer med deres egen separate blockchain, mens tokens opererer oven på en blockchain, der letter oprettelsen af ​​decentrale applikationer.

Avatar

Admin

Ejer og stifter af denne side kryptovalutacentralen.dk