Guide til Google authenticator

Hvad hvis man taber sin telefon? 2 faktor godkendelse med Google authenticator en ekstra sikkerheds foranstaltning, som du bør benytte for at sikre dig.

Adgangskoder er ikke så sikre og skulle andre lurer din kode kan de nemt få adgang til din konto. Dette problem løser 2 faktor godkendelse og dermed tilføjes et ekstra lag af sikkerhed.

Kort er 2 faktor godkendelse en funktion, som beder om mere end blot en adgangskode for at få adgang til fx din Exchange konto eller andre steder du logger ind og har valgt at benytte 2 faktor godkendelse. For at logge ind kræves din kode og din telefon med google autenticator og først når begge dele er indtastet logges der ind.

To faktor godkendelse er en vigtig sikkerhedsforanstaltning, der bruger din telefon til at forhindre uautoriseret adgang til din konto. Så mister du din telefon uden at du på forhånd har taget højde for dette, så bliver det også svære at få adgang det pågældene sted, men det er jo netop også meningen. Det er dog ikke umuligt og længere nede får du forklaret hvad du skal gøre for at få adgang, hvis du mister din telefon og ikke har taget dine forholdsregler inden.

Skift din autentificeringsenhed i dine kontoindstillinger

Hvis du ved, at du skifter telefoner, er det normalt meget nemt at ændre, hvilken enhed du bruger til godkendelse. Du skal bare sørge for at gøre det fra start eller inden du går af med din gamle telefon.

Google authenticator indstillinger her

På ovenstående link kan du logge ind på dine google authenticator indstillinger og tilføje din nye telefon. Du installerer en app på din nye enhed, scanner en stregkode eller indtaster en kode fra det pågældende websted og bekræfter, at du er i besiddelse af enheden. I de fleste tilfælde vil gamle authenticator stoppe med at virke.

Du kan også oprette en backup telefon i indstillingerne, hvor der kan sendes backup koder til når du indsætter dit sim kort med det telefon nummer du har oprettet med. En mulighed er også en FIDO U2F Security Key, som er en lille usb hvor du kan oprette sikkerhedsnøgler og når du skal bruge disse nøgle få adgang ved at sætte denne i en usb port.

Avatar

Admin

Ejer og stifter af denne side kryptovalutacentralen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *