Høje gebyrer og lang transaktions tid med bitcoin

Høje gebyrer og lange transaktions tider med bitcoin overførsel.

En transaktion med bitcoin indeholder en afsender adresse og en modtager adresse. Du bekræfter overførsel med din private nøgle/kode og så sendes transaktionen ud i blockchain netværket. Afsender og modtager adresse sendes ud, men din private nøgle der har godkendt transaktionen følger ikke med og dermed kan ingen se denne. Alle transaktioner kan ses af alle dog står der ikke navn, men afsender og modtager nøgle. I netværket bliver transaktionen, så konfirmeret af såkaldte minere og det er her der opleves ventetid og høje gebyrer. Dette skyldes at de transaktioner med de højeste gebyrer er mest profitable at mine og dermed er det også de transaktioner miner vælge først. I flere wallet kan man selv sætte gebyr på sin overførsel og et lavt gebyr betyder at der kan være ventetid. Specielt efter som flere og flere køber bitcoin og antallet af transaktioner stiger. Når transaktionerne bliver sendt ud i blockchain netværket, så bliver de lagt i mining pool, der kan være ca. 2000 transaktioner i hver blok og der er ca. 10 min mellem hver blok. SÅ har du sat et for lavt gebyr så kan din tranaktion ligge længe udenfor den blok der bliver minet, da det er de tranaktioner med det højeste gebyr der bliver minet først. Jo flere der køber/handler bitcoin jo højere bliver gebyrene og jo længere bliver ventetiden. Dette er også en af de svaghedder, som er ved bitcoin. En overførsel af bitcoin kan koste op mod 100 usd og dette er ret højt, specielt hvis overførsel beløbet ikke er så stort og det er da også dette som gør at bitcoin ikke kan betegnes som en rigtig betalings valuta i det daglige.

Hvad kan man gøre hvis ens transaktion er lang tid om at blive konfirmeret?

Der er mange som sætter gebyret for lavt når de sender bitcoin og derfor kan transaktionen også være længe undervejs. Nogle har oplevet at ventet mange dage. På Blockchain.info kan du ved hjælp af TXIDét slå transaktionen op og se hvad der er sat af gebyr. Derefter kan du på confirmtx.com lave en acceleration af din overførsel. overførsler under 250 byte er gratis at accelerer og 250+ byte koster 5 usd.  har du gebyr på 0 til 0.01 usd, kan det tage op til 72 timer og hvis du har et transaktion gebyr på mere end 0.50 usd, så bliver transaktionen klaret indenfor 48 timer.

Problemet med høje gebyrer og lange transaktions tider er et problem ved bitcoin og der er andre kryptovaluta som fx litecoin, hvor både gebyr og overførsel tiden er væsentlig mindre

Avatar

Admin

Ejer og stifter af denne side kryptovalutacentralen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *