Hvad er Blockchain?

Her får du forklaret hvad blockchain er.

Bitcoin afhænger af et distribueret ledersystem kaldet blockchain. Blockchain er muligvis den mest kraftfulde innovation forbundet med Bitcoin, da utallige industrier fra finansielle tjenesteydelser til sundhedspleje er begyndt at overveje, hvordan man kan udnytte teknologien til deres egne anvendelser. Så det er værd at spørge: Hvad er en blockchain?

Den afgørende kraft i blockchain-teknologien er dens evne til at distribuere information. Fordi det distribueres på tværs af alle noder eller individuelle computere, der udgør systemet, byttes termen “blockchain-teknologi” ofte med “distribueret ledgerteknologi.” En blockchains database holdes ikke på et enkelt sted, hvilket kunne være infiltreret eller kontrolleret af en enkelt part, men det er snarere hostet af talrige (i tilfælde af Bitcoin, titusinder af) computere på én gang.

Blockchain-netværket verificerer sig automatisk med bestemte intervaller og opretter et selvkontrolsystem, der garanterer nøjagtigheden af ​​de data, den indeholder. Grupper af disse data kaldes “blokke”, og da disse blokke er kryptografisk kædet sammen, bliver dataene begravet og sværere at manipulere. At ændre noget data på blockchain ville kræve en enorm mængde computerkraft.

En væsentlig ulempe ved en blockchain sammenlignet med andre typer af databaser er, at denne distribuerede opsætning kræver konstant computerkraft fra flere forskellige kilder for at holde op.

Som Bitcoin krediteres opfindelsen af ​​blockchain som vi forstår det nu normalt til den person eller gruppe, der går under navnet Satoshi Nakamoto. Men faktisk kan ideen om en gensidigt distribueret hovedbog spores tilbage til et 1976-forskningsdokument kaldet “New Directions in Cryptography.” I mange år blev konceptet betragtet som usikkert og alt for kompliceret, men da det endelig blev parret med Bitcoin, teknologiens sikkerheds- og fordelingsfordele blev tydelige.

Nu udvikles nye anvendelser til blockchain af virksomheder som Microsoft og Deloitte, som mener, at dens decentrale og verificerbare karakter giver det stort potentiale ud over digitale valutaer.

Kun tiden vil fortælle, hvor langt blockchain-teknologien kan gå. Hvis nutiden er nogen indikation, vil den blive brugt vidt og bredt.

Avatar

Admin

Ejer og stifter af denne side kryptovalutacentralen.dk