Hvad er kryptovaluta?

Her får du et indblik i hvad kryptovaluta er

langt størstedelen af jordens penge er online i banker, værdi papirer mm. Det er vurderet at kun omkring 20% er trykte kontanter. Så en stor del er opbevaret online i banker, værdipapirer eller ligende. Et problem ved dette er at banker og andre finansielle institutioner bestemmer over dine penge. Når du handler i netto, så giver din bank dig lov til at købe med det kort du har hos dem. Så køber du en liter mælk, så man kan groft sagt sige at banken har givet dig lov til at bruge dine egne penge til at købe en mælk. Lidt firkantet, men sådan er det i realiteten. Kryptovaluta er decentraliceret, hvilket betyder at der kan laves transaktioner og ligende uden en 3. part som bank eller anden finansiel institutions indblanding.

På mange kryptovaluta er der et maks antal for, hvor mange der er i markedet.  fx er der med bitcoin 21 millioner og der kommer aldrig flere. For at stoppe inflation er de fleste kryptovaluta designet, så der løbende kommer mindre coin i markedet intil maks antallet er nået.

Starten på kryptovaluta

En udvikler eller udvikler gruppe under pseudonymet Sakoshi Nakamoto skabte i 2009 Bitcoin, som den første decentraliserede kryptovaluta. Der har været meget snak om hvem denne Sakoshi Nakamoto er, men identiteten er stadig en gåde. Der har også været flere gæt på hvem denne Sahoshi er, men alle der har været sat i forbindelse med Bitcoin, har pure afvist.

Fordele ved at bruge kryptovaluta.

Sikkerheden: Decentraliseret kryptovaluta er ikke sårbar overfør hacking og manipulation. Dette skyldes at systemet ikke arbejder på en server, men på servere over hele verden.

Gennemsigtighed; De fleste kryptovaluta er open source, hvilket betyder at kildekoden er offentlig tilgængelig for alle. De fleste visser også alle tranaktioner i netværket og tranaktioner, som har fundet sted.

Hastighed og pris: hastigheden og prisen ved transaktioner er væsentlig bedre ved kryptovaluta sammenlignet med almindelig fiat valuta transaktioner. Der kan med kryptovaluta sendes hurtige og billige overførsler på tværs af hele verden uanset tidspunkt og sted. Så du kan lave transaktioner med ethvert beløb til enhver du ønsker hele døgnet rundt. Ikke som banker der kun har åbent i hverdage osv.

Sådan køber du kryptovaluta.

Er du ny og skal købe kryptovaluta, så vil du sikkert gerne vide hvordan du nemmest kommer igang. det vil formentlig betyde at du vil vide hvor du kan købe kryptovaluta med almindeligt betalingskort eller bank overførsel. Skal du hurtigt igang og skal det samtidig være brugervenligt og enkelt, så er Coinbase eller BitPanda to gode muligheder. Begge steder kan du nemt og hurtigt komme igang med at købe kryptovaluta.

Opret dig på Coinbase eller BitPanda

Der er selvfølgelig en lang række andre steder hvor du kan købe kryptovaluta men ovenstående er 2 måder at komme igang på.

Når du har fået købt kryptovaluta, som fx bitcoin eller ethereum, så kan du overføre disse til en såkaldt kryptovaluta exchange. Her kan du handle en lang række kryptovaluta, men det er langfra alle exchange, hvor du kan købe eller indbetale med almindelig betalingskort eller bankoverførsel.

Find exchange herSe komplet guide til de forskellige exchange her

Decentralisering og blockchain

Kryptovaluta benytter decentrale netværk, hvilket betyder at magten ikke ligger hos en bank eller anden finansiel institution. Men er det ud over hele verden. Dermed har alle ret og bestemmelse over sine egne midler. Bekymringer omkring hacking mindskes også da transaktioner i disse decentrale netværk ikke kan ændres eller tilbage trækkes. Hacker angreb vil kræve meget store ressourcer og vil i princippet være umulige. Dette skyldes at disse blockchain er en del af verdensomspændene netværk.

Transaktioner er komplekse ligninger i netværket. Disse ligninger bliver udregnet og dermed bekræftet af såkaldte minere. Mining er computere der står og arbejder med udregning og verificering af transaktioner. Ofte er dette store computer centre, men også private har taget mining til sig. Der er både mining i store og små variationer.

Konklusion

Kryptovaluta oplevede i 2017 store stigninger i markedet. Dette øgede selvsagt interessen for kryptovaluta markedet. Selve teknologien bag kryptovaluta er revolutionerende. Der er rigtig mange spændende projekter igang i kryptovaluta verdenen og det er helt sikkert en teknologi som vi fremover langsom vil se blive implementeret i vores dagligdag på flere forskellige måder.

Du skal være opmærksom på at kryptovaluta markedet er meget volantilt og dermed har store udsving i kurserne både op og ned. Du bør aldrig investere eller købe ting for penge du ikke har i overskud. Ligesom der kan tjenes penge ved kursstigninger, ja så kan der tabes ligeså hurtigt ved kursfald. Er du langsigtet investor så bør du ikke bekymre dig om de forholdsvis store kurs udsving. Kryptovalutaens historie visser at kursen retter sig efter korrektioner og kommer stærkt tilbage. Markedet er også stødt stigende gennem de seneste år, hvilket også er et godt tegn.

Admin

Ejer og stifter af denne side kryptovalutacentralen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *