Hvad gør kryptovaluta værdifulde?

Den digitale valuta Bitcoin er regelmæssigt i overskrifter og inspirerer utallige investorer til at overveje at gøre digital valuta til en del af deres porteføljer. Alligevel nyder den støtte fra ingen regering eller tredjepartsenhed som ebanker, og det kan være svært at forstå, hvor dens værdi kommer fra, så man kan spørge, hvad gør bitcoin værdifulde?

Grundlæggende får bitcoins deres værdi, ligesom alt andet gør: fordi folk vil have dem. Som enhver anden valuta følger bitcoin de grundlæggende regler for udbud og efterspørgsel. Valutaer har altid været nyttige værktøjer til at gøre handel lettere, så indehavere kan konvertere varer til en bredt omsættelig vare gennem salg, så brug provenuet fra det salg til at købe næsten alt, hvad de ønsker.

Mens fiat-valutaer (almindelig valuta)  får værdi fra de regeringer, der bakker dem op, er valutaer som guld værdifulde i sig selv. I øjeblikket er bitcoin ikke som andre valutaer, fordi det ikke er universelt accepteret. Der er grænser for, hvad det kan bruges til. Selvom de ikke er støttet af en regering eller værdifulde i sig selv, anvendes bitcoins stadig som en værdi, som de kan udveksles til ting eller til brug, som med traditionelle valutaer.

Bitcoin henter sin unikke værdi fra, at den trods manglen på officiel støtte eller bred accept har skabt et økosystem, hvor mange mennesker er villige til at handle og acceptere det. Faktisk oplever nogle bitcoin at være mere værdifulde eller mere nyttige end andre valutaer, idet det er en bedre mulighed for visse formål, såsom digitale overførsler og brug på tværs af grænserne. Også fordi der er et maks antal på det samlede antal bitcoins, der nogensinde vil eksistere, kan valutaen ikke devalueres gennem inflation som andre kan. Endelig er en nøglefordel ved bitcoin kendt som “censurresistens”, dens evne til at blive brugt til transaktioner, som normalt kan censureres af andre betalingsnet.

Så kort sagt, svarene på spørgsmålet om, hvad der gør bitcoin værdifulde, er nogle af de ting, der gør hver anden valuta værdifuld, samt udbud og eftersåørgsel.

Avatar

Admin

Ejer og stifter af denne side kryptovalutacentralen.dk