Hvad med mistede Bitcoin?

Der er 21 millioner bitcoin og der kommer ikke flere, men der kan være mange af disse som allerede er gået tabt.

Der har været flere historier i forskellige medier om personer som har mistet en masse bitcoin. Lars seier har fx mistet en tlf med en bitcoin wallet i en pool i Marbella og I 2013 var der en anden fortælling var en walisisk it-medarbejder, James Howells, der havde mistet næsten 7.500 Bitcoins. Tilsyneladende havde han ved et uheld smidt en gammel harddisk ud, som indeholdt sin private nøgle. Og ifølge rapporter i dag ligger denne disk nu under tonsvis af bunker på en losseplads i et genbrugscenter for affald i Pillgwenlly, Newport. Så også i udlandet er der flere der har mistet et pænt antal bitcoin, derfor er det egentlig antal bitcoin mindre end de 21 millioner. Det vil dog aldrig med sikkerhed kunne siges, hvor mange som egentlig er gået tabt. Alle handler kan ses i blockchain og her kan alle bitcoin spores, men de kan kun spores tilbage til en adresse og se om der har været aktivitet. Så man kan se hvor mange der har været handlet/brugt og man kan se dem som bare står ubrugte. Men om disse så står ubrugte fordi ejeren har mistet sin adgang hertil eller om de står investeret og dermed ikke bruges, vides ikke.

Der kan være flere årsager til folk mister bitcoin herunder dødsfald, hardware fejl, almindelig uforsigtighed. Derfor gælder det også altid om at tage backup og gå lidt op i hvordan man gemmer sin kryptovaluta.

Kan man vi gendanne tabte bitcoin?

Der er bitcoin, som for altid er gået tabt, men man kan ikke med sikkerheds sige hvor mange bitcoin der reelt er gået tabt for altid. For år tilbage hvor værdien af bitcoin var væsentlig mindre er der flere som nok ikke har taget samme forholdsregler for opbevaring, som der gøres idag. Der kan dog stadig godt være mange tabte eller mistede bitcoin. Disse kan have stor værdi og derfor er der sikkert også flere tilbud online om hjælp til at få gendannet gamle bitcoin, men tag lige dine forholdsregler og tjek lige op på hvad du er igang med inden du kaster dig over en eller anden online tjeneste som påstår at kunne hjælpe. Vi kan ikke anbefale nogle service pt.

Hvordan kan du forhindre Bitcoins i at gå tabt?

Der er flere ting du kan gøre for at undgå at du mister dine bitcoin. Det gælder om at tage sine forholdsregler fra start af og opbevare sine bitcoin eller andre kryptovaluta på den rigtige måde.

  • Sørg altid for at have backup af private key.
  • wallet sikkerhedskopi og gerne krypteret.
  • Tag altid backup af så meget som muligt.
  • At bruge sin mobil som wallet er heller ikke det klogeste valg. Denne kan også mistes eller gå ned.
  • Gem adgangskoder/key sikkert og gerne flere steder.
  • Hvad sker der hvis du går bort.? hvordan får de rette adgang til din formue?

Tager du ovenstående punkter til eftertanke fra start af, så mindsker du risikoen for at dine bitcoin eller andre kryptovaluta går tabt.

 

Avatar

Admin

Ejer og stifter af denne side kryptovalutacentralen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *