Komplet guide til CEX.IO

Køb kryptovaluta nemt og enkelt hos CEX, her finder du en komplet guide til oprettelse og til at handle på CEX.

Opret på CEX her

CEX.IO er en exchange der blev lanceret i 2013 i london. CEX startede dengang som både bitcoin exchange og med en cloud mining del, Det er dog kun exchange delen er kørende nu. Hos CEX.IO kan der købe og sælge Bitcoin (og Bitcoin Cash), Ethereum , ZCash og Dash med kredit- eller betalingskort med det samme.

CEX er en brugervenlig platform som udover en brugervenlig hjemmeside også har mobil app til både iOS og Android. CEX har opnået stor popularitet, dette skyldes specielt brugervenligheden. Udvalget af kryptovaluta er sparsomt, men for nye i kryptovaluta verdenene er det et godt sted at starte.

CEX oprettelse

Gå til CEX her

Hos CEX er det nemt at oprette sig. Du klikke sig up og så bliver du guidet igennem procesen trin for trin. Til sidst i procesen skal du verificere telefon nummer og email og når dette er gjord er du klar til at logge ind og benytte CEX exchange til at handle kryptovaluta. Du bør med det samme også slå 2 faktor godkendelse til, det giver dig en bedre sikkerhed.

Sådan køber du kryptovaluta hos CEX

CEX accepterer VISA, MasterCard eller virtuelle kreditkort. Når du først er registreret og har verificeret din identitet hos CEX, kan der købes Bitcoin eller Ethereum ved hjælp af et kredit- eller betalingskort, en overførsel eller, hvis de er i EU, en SEPA-overførsel.

Det er nemt at tilføje sit kreditkort, men den endelige godkendelse kan tage op til 48 timer. Når du har verificeret dit betalingskort kan du også udbetale direkte til dette. Der er ikke mange exchange hvor det er muligt.  Når du tilmelder tilmelder dit kort bliver der trukket en verifikationsafgift og det beløb skal du efterfølgende indtaste på siden. Når det er gjordt og du er blevet bekræftes så får du returneret dette beløb. Det er selvfølgelig også muligt at ind og udbetale via bank overførsel hos CEX. Dette skal dog også først verificeres.

På hjemmesiden er der tydeligt forklaret hvordan du handler, men der kommer lige et kort resume alligevel.

  • Når du opretter en handlen, så beregner CEX prisen for denne. Prisen fryses i to minuer. Du angiver så hvor meget du vil købe bitcoin eller ethereum for til den låste pris og du får vist hvor meget kryptovaluta du får. Til slut trykker du køb og så kontrolleres din konto hurtigt for at se om der er midler til handlen. Falder kursen under de to minuter eller under den tid du bruger på at lave handlen, så laves handlen til den bedre pris. Er kursen steget vil du blive gjordt opmærksom på dette og skal bekræfte at du alligevel ønsker handlen gennemført.

Gebyrer

CEX opkræver 3,5% plus $ 0,25 / £ 0,20 gebyrer for kreditkort indbetalinger til brugerens konti. Disse gebyrer er i den høje ende og CEX forklare det med at de vil sikrer sig at ordrene kan gennemføres helt til den aftale pris og ikke kun noget af ordren. Så fordellen er at du er garanteret hele ordrer gennemføres, hvor der hos andre exchange også kan blive gennemført delle af ordrer hvis kurserne ændre sig undervejs. Når du køber kryptovaluta hos CEX er der også et gebyr på 7% inkluderet i prisen. Det er dog kun et gebyr der gælder ved direkte køb, hvor hvis du bruger trade delen, så er der ikke dette gebyr. Handel med trade /exchange er der et gebyr på 0.2%.

Beløbsgrænser hos CEX

Minimumskøbsbeløbet for Bitcoin er 0,01 BTC, med maksimumsbeløbet fastsat til 10 BTC. CEX tilbyder brugere en række forskellige konti, som hver giver forskellige transaktionsgrænser. Som grund bruger kan du købe for op til 500 usd af bircoin eller ethereum om dagen og maks 2000 usd om måneden. Verificere du dig så hæves grænserne og du kan købe for op til 10.000 usd bitcoin eller ethereum om dagen. Det kan tage lidt tid at verificere sig men når det er gjordt så fungere det hele ret nemt og du får højere beløbsgrænser.

CEX er en af de få exchange hvor du kan få udbetalt direkte til din bank eller betalingskort. Du kan udbetale op til 2000 euro om dagen pr registreret kort. CEX opkræver en fast sats på 3.8 usd for kreditkortudbetalinger (plus yderligere 1,2% for MasterCard). For bank udbetalinger er CEX temmelige dyre, med en fast sats på 50 usd opkrævet pr. Bankoverførsel.

Sikkerhed

Tilbage i 2013, hvor CEX lige var startet var der en hacking episode. Problemet blev løst og der har ikke været nogen episoder siden. CEX har forbedret sikkerheden og gjordt alt hvad de kan for at sikre brugerne. Der er også 2 faktor godkendelse som giver brugerne en ekstra sikkerhed. Dette bør altid bruges alle steder det er muligt.

Kunde support

CEX er en exchange med en god kundesupport. Dette område er hos kryptovaluta exchange ikke altid godt. Der bliver svaret forholdsvis hurtigt på henvendelser og der er også en faq sektion, hvor der gives svar på en lang række spørgsmål brugere kunne side med.

Konklusion

CEX har et lidt blakket ry. Dette skyldes hovedsageligt deres gebyrer og CEX er en ganske pålidelig exchange, som er brugervenlig og hvor selv begyndere i kryptovaluta verdenen kan finde ud af at handle. En fordel hos CEX er at der kan købes med kreditkort og du kan udbetale til kreditkort. Dette er ikke muligt hos flere andre exchange.

Der er hos CEX ikke det brede udvalg men de mest almindelige kryptovaluta.

Opret på CEX her

Admin

Ejer og stifter af denne side kryptovalutacentralen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *