Komplet guide til Crytopia

Cryptopia er en af mange exchange på markedet. Her finder du en lang række forskellige kryptovaluta. Her vil vi gennemgå Crytopia

Cryptopia er en kombineret exchange og handelsplatform, som stammer fra New Zealand. På handelsplatformen kan man købe en masse ting med kryptovaluta, men i dette indlæg vil vi dog fokusere på hvordan Cryptopia exchange fungere og hvad du bør vide om denne exchange.

Cryptopia er en peer-to-peer-udveksling, så du køber direkte fra andre brugere. Derfor skal du være opmærksom på priserne du handler til, som både kan være gode og dårlige. Så inden du handler skal du lige tjekke prisen på den valgte kryptovaluta først.

For at komme igang hos cryptopia skal du oprette en konto – Opret konto her.

Du vil blive guidet gennem oprettelsen, som er nem og ikke tager lang tid. Når du er færdig får du en email, denne skal du bekræfte for at verificere din bruger og derefter er du klar. Du starter som trin 1 bruger ved oprettelse. Her kan du trække eller overføre op til 5000 usd dagligt. Ønsker du yderligere så kan du verificere dig til trin 2, hvor grænsen så er 50.000 usd. For at gøre dette skal du identificere dig med navn og billed legimitation. For at benytte Cryptopia er det rigeligt at være på trin 1 hvor du blot skal bekræfte din email ved tilmelding.

Hvem kan bruge Cryptopia?

Alle kan benytte Cryptopia, dog kan der kun overføres fiat valuta for New Zealand bankkonti. Men der kan fint overføres kryptovaluta fra andre exchange eller en wallet.

Hvilken kryptovaluta kan handles hos Cryptopia?

Der er rigtig mange at vælge imellem, faktisk flere hundrede forskellige og det er nok en af de exchange som har det aller største udbud af kryptovaluta. Du finder de mest kendte og du finder med garanti også nogen du aldrig har hørt om. Det er lidt nemmere at blive listet på cryptopia end andre exchange og derfor skal du også lige undersøge hvad det er du ønsker at købe inden du laver en handel. Der er nemlig også nogle kryptovaluta, som ikke er særlig spændende og det skyldes at cryptopia lister nye kryptovaluta på en anden måde. Her kan der betales et givent beløb for at få en kryptovaluta listet.

Sådan handler du på Cryptopia

Cryptopia understøtter en lang række kryptovaluta, men for at handle på Cryptopia exchange skal der overføres midler dertil. Det er ikke muligt at overfører fiat valuta og derfor skal du have sendt kryptovaluta fra en anden wallet eller exchange.

Her vælger du deposit.Så kommer en side op hvor du kan vælge den kryptovaluta, som du ønsker at overføre hertil. Klik næste når du har valgt en kryptovaluta. Så får du en engangs deposit adresse som du kopiere over dertil hvor du skal sende fra. Når du har sendt kryptovaluta til denne adresse, så vil du kunne handle ligeså snart overførslen er gået igennem.’

Hvordan man handler hos Cryptopia er lidt anderledes end andre exchange. Det er kun muligt at lave limit buy / sell orders, hvor der ved andre exchange er flere muligheder som fx handle til markedspris osv. Nogen vil mene at det er et stort minus og man skal da også lige vende sig til måden at handle på hos Cryptopia. Der er ikke en desideret exchange side, men en markeds side. I venstre side vælger du den kryptovaluta du vil handle, trykker på denne og så kan du placere en ordrer. Husk at vælge rigtig handelspar altså hvilken valuta du vil handle i og derefter den kryptovaluta du vil købe. Når du har fundet dette klikker du på den du ønsker at handle og så kommer handelsiden frem, hvor du kan placere din ordrer. Der en køb og en salgs boks og der visses tydeligt at gebyret for at handle er 0.2% på alle handler.

Du kan under de to handels bokse se henholdsvis hvilken kurs der sælges og købes til. Disse kan du klikke på og så rettes fx købs boksen til med denne pris. Du kan vælge hvor meget du vil købe og når du er klar kan du trykke køb. Så vil du have lavet en ordrer. Du skal være opmærksom på at det er en limited ordrer, hvilket betyder at ordren går igennem til den pris du har valgt når der er en sælger som vil sælge til den pris. En kryptovaluta der er igang med at stige kan du godt få lavet en handel til en lavere kurs og så vil ordren først gå igennem når der er sælger til den kurs.

Du kan tjekke eventuelle aktive ordrer, du har ved at gå til ordrefanebladet eller ved at vælge Exchange-menuen og denne gang vælge valgmuligheden for åbne ordrer. Ordrer der ikke er gået igennem kan du annullere indtil de er gået igennem.

Sikkerhed på Cryptopia

Sikkerheden hos Cryptopia er rigtig god. Der bruges både recaptcha og 2 faktor godkendelse er også muligt. Samtidig lægger Cryptopia vægt på at du skal vælge en stærk adgangskode. Så Cryptopia er et sikkert sted at handle.

Kundesupport hos Cryptopia

Der er en ganske fin kundesupport hos Cryptopia og det er let at komme i kontakt med support afdelingen. Dette kan gøres enten via kontaktformular på hjemmesiden eller på twitter og facebook. Der er som regel forholdsvis hurtigt svar på henvendelser fra brugere.

 Gebyrer hos Cryptopia

Der gebyr på når du ønsker at overføre kryptovaluta til en anden wallet eller exchange. Dette gebyr svinger og variere alt efter hvilken kryptovaluta du vil overføre. Inden du godkender en overførsel vil du blive oplyst hvad der er af gebyr på netop den overførsel.

Handels gebyret er altid 0,2% når du handler med de forskellige kryptovaluta på siden.

Konklusion

Der er både fordelle og ulemper ved Cryptopia. En af fordellene er det kæmpe udvalg af forskellige kryptovaluta, samt de lave gebyrer. En af ulemperne er helt klart at der kun kan laves limited ordrer. Generelt er Cryptopia anderledes end andre exchange og det kræver da også at man lige vender sig til siden. Selve hjemmesiden er ikke specielt brugervenlig og den køre til tider også langsomt. Når du først har fundet ud af at bruge Cryptopia, så kan det være en ganske fin exchange specielt fordi du kan finde kryptovaluta som du måske ikke finder på andre exchange.

Opret på Cryptopia her

Admin

Ejer og stifter af denne side kryptovalutacentralen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *