Kryptovaluta markedet er i frit fald

Over 150 milliarder dollar er tabt de seneste døgn og der er massive kursfald over hele linjen.

Kryptovaluta markedet oplever i disse dage store fald. Efter flere måneder med stigninger, hvor flere kryptovaluta har ramt rekordhøje kurser, så er bøtten pt vendt og hele markedet er i knæ. Der er flere kryptovaluta som bare det seneste døgn har mistet 20-40% af deres værdi. Bitcoin der inden nytår ramte astronomiske 20.000 usd er nu i kurs 10.000 usd, andre kryptovaluta oplever endnu større tilbagegang.

Hvad skyldes alt dette?

Der har de seneste dage været forskellige skriverier omkring at lande som Kina, Sydkorea og japan, vil gribe ind overfor handel med kryptovaluta. Der har været skriverier om flere højstående embedsmænd i de pågældende lande er citeret for at der kan være regler på vej omkring kryptovaluta og handel med kryptovaluta. Yonhap et sydkoreansk medie har citeret landet finansminister for at udtale at landet er på vej med regler for at stoppe irrationelle investeringer i kryptovaluta og måske forbyde det. Ligeledes skulle der også være en højstående embedsmand i centralbanken i Kina, som har talt for at gribe ind overfor kryptovaluta. Det forlyder at der arbejdes på et forbud mod handel med og alt forretning forbundet til kryptovaluta skal forbydes.

Da både Sydkorea og Kina er to lande hvor kryptovaluta markedet er kæmpe stort, så kan et sådan forbud også have store konsekvenser. Spørgsmålet er blot om det overhoved er muligt at lave sådan et forbud og hvordan de vil lave sådan et forbud.

Der har også været meget skriveri om at såkaldt mining af kryptovaluta og i særdeleshed bitcoin, bruger enorme mængder strøm. Det skønnes at der hvert år bruges et sted melle 8,27 og 37,22 terawatt-timer, som er det samme søm hele strømforbruget i lande som Estland eller Peru. Det store strømforbrug har fået minere til at søge til steder med billig strøm som fx Kina. Der har også været skriveri på det seneste om at det massive strømforbrug til mining i Kina kunne have indflydelse på dele af befolkningens strømressourcer.

Markedet er præget af frygt

Kryptovaluta markedet er derfor pt præget af frygt og det er det som får hele markedet til at falde massivt. Måske de største fald nogensinde. Frygten bliver forstærket af mediernes skriveri og samtidig er der en masse fortolkninger, oversættelser og meget andet som kan gå galt når der bliver skrevet på forskellige medier. Udover dette så oplever markedet også en snebold effekt, hvor folk går lidt i panik og derfor er der nogle der sælger pga panikken og de mange skriverier. Der er også mange som forventer alt for meget og alt for store stigninger hver dag. Intet marked går med raket fart op for altid og der vil komme udsving, dette gælder også krypto markedet. Krypto markedet er så et marked som er ekstra følsomt overfor negative skriverier på sociale medier og nyheds medier.

Hvad du gør er helt op til dig, men vores råd er at holde fast og vente med tålmodig på markedet retter sig igen. Når denne medier storm af negative ting om kryptovaluta markedet er overstået, så vil markedet med stor sandsynlighed rette sig og så kan det gå ligeså stærkt op i kurserne, som det pt går ned. Det er et marked der kan opleves store stigninger og fald.

 

Avatar

Admin

Ejer og stifter af denne side kryptovalutacentralen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *