Skal man betale skat af gevinster fra kryptovaluta

Om du skal betale skat af det du evt har tjent på kryptovaluta afhænger af formålet med købet.

Der er mange meninger omkring kryptovaluta. Nogen mener det er en boble, mens andre mener at kryptovaluta er fremtiden. Ingen kan vide hvad der er rigtigt, men kryptovaluta bliver mere og mere populært. Skal man sammenligne kryptovaluta med noget, så er det internettets begyndelse. Her vidste ingen rigtig hvad fremtiden ville bringe, men kig tilbage på udviklingen siden. Sådan kan det også gå med kryptovaluta.

Men hvordan skal gevinster og tab så håndteres og skal man betale skat?

Lovgivningen har slet ikke fulgt udviklingen og der er ikke rigtig nogle klare regler på dette område. Så det der er afgørende for om du skal betale skat eller ej er hensigten da du købte kryptovaluta. Det er altså lidt af en gråzone som det ser ud pt, men i en principiel afgørelse fra skatterådet tilbage i 2014, at kryptovalutaer som f.eks. bitcoin og ethereum ikke betragtes som værende ”rigtige” valutaer. Skat anser det som en formue genstand som guldbar, maleri eller ligende. Statsskatteloven er ikke opdateret siden år 1922 og er dermed slet ikke tidssvarende.

Har du købt kryptovaluta med formålet at bruge det som betaling ligesom almindelige kroner eller fordi du har teknologisk interesse i det, så skal der umiddelbart ikke betale skat af gevinster, men så kan du heller ikke få fradrag for tab. Investere du derimod for at tjene penge og spekulere i kurser, så anses det som en investering på lige fod med aktier. Dermed skal der betales hele 53% i skat (2017) af din indtjening. Ved tab på kryptovaluta, har du en fradragsværdi på 28% (2017). Så det er ikke størrelse på dit afkast, men hensigten der afgør om du skal betale skat eller ej.

Så dem der investere idag, vil skat nok mene at det er en investering og dermed skal der betales skat af evt gevinster.

Skal vi opsummere, så er det en kæmpe grå zone, hvor der mangler lovgivning. Så mon ikke der snart bliver lovgivet på dette område. Vi opdatere når der er nyt indenfor dette.

Læs mere hos skat

Avatar

Admin

Ejer og stifter af denne side kryptovalutacentralen.dk