Top 5 kryptovaluta og hvad du bør vide om forskellene.

 

Her er hvad du behøver vide om top 5 kryptovalutaerne.

Du har sikkert allerede hørt om bitcoin og den massive stigning bitcoin har oplevet i år og du har sikkert også hørt omkring litecoin og ethereum. Men der er langt flere kryptovalutaer og der er faktisk et pænt stykke over 1000 forskellige, men langt fra alle er nyttige og ligeså dominerende som bitcoin. i Denne artikel vil vi give en beskrivels eaf de kryptovaluta som ligger i top 5.

Bitcoin

Markedsværdi $275.1 billion
Stigning i år til dato: 1,590.5 %

Bitcoin så dagens lys i 2009 og er målt på værdien den største kryptovaluta. Bitcoin blev skabt af Satoshi Nakamoto, som er en mand med meget mystik omkring og ingen ved egentlig hvem han er eller om det er en gruppe af folk. Bitcoin er en peer-to-peer version af elektroniske penge, som tillader online betalinger at blive sent direkte fra en part til en anden, uden en bank eller anden finansiel institutions indblanding. Bitcoin kører på Blockchain teknologien. Bitcoin er en decentraliseret valuta, som ikke har nogen central styring eller finansiel institution blandet ind i, istedet er det et netværk af såkaldte minere. Disse har kraftige computere der arbejder sammen om at verificere transaktion gennem komplicere kryptografi.

Bitcoin er ved at blive mere og mere udbredt og der er allerede steder, hvor du kan betale med bitcoin. Så spændene at se hvordan 2018 bliver.

Ethereum

Markedsværdi: $71.1 billion
Stigning i år til dato: 8,812.6 percent

Ethereum er navnet på et blockchain firna som har lavet digitale token ether og som nu er kendt som ethereum. Ether er støttet af blockchain teknologien, men alligevel en anelse anderledes og er skab til såkaldte smart kontrakter.  Fx en handelsfinansieringsaftale. Denne afhænger af hver part har et papir eller en digital kopi af kontrakten og har brug for at opdatere den individuelt, så kan der ske fejl, men det gør der ikke med en smart kontrakt, som  er en, der er skrevet i kode i en blokkæde. Når betingelserne i kontrakten er opfyldt af hver part, vil en aftale blive udført.Mange store organisationer eksperimentere med ethereum´s blokkæde i en gruppe kaldet enterprise ethereum alliance. Kryptovalutaen ether er påkrævet af udviklere, der ønsker at bygge apps på Ethereum blockchain og af brugere, der ønsker adgang til at interagere med de smarte kontrakter på platformen.

Bitcoin cash

Markedsværdi: $33 billion
Stigning siden den blev skab i juni 2017: 229.6 percent

Bitcoin cash  blev oprettet tidligere i år efter bitcoin splittet i hvad der er kendt som en “hard fork.” De, der ejede bitcoin på det tidspunkt, fik gratis bitcoin cash tokens. Rallyet i bitcoin cash har ikke været så dramatisk som de andre kryptovalutaer. Mange udviklere var bekymrede over de høje transaktionstider på bitcoin-netværket. Som følge heraf foreslog de en løsning, som ville øge størrelsen af ​​hver transaktion og dermed øge hastigheden. Men ikke alle i samfundet var enige om forslaget, hvilket resulterede i splittelsen.

Gruppen bag bitcoin cash siger, at transaktionstider er hurtigere end den originale bitcoin.

Ripple

Markedsværdi: $21.8 billion
Stigning år til dato: 8,479.8 percent

Ripple markedsfører sig som en betalingsløsning til store finansielle institutioner baseret på blockchain-teknologi. I øjeblikket kan en international betaling tage et par dage at lave med en meget høj pris. En hovedpine for banker er volumen med små tranaktioner – Normale transaktioner kan slet ikke betale sig for bankerne og kunderne, da gebyrerene er høje og det tager sin tid at få flyttet pengene. Ripple forsøger at løse dette problem via sin teknologi. Opstarten har gennemført forsøg med en række finansielle institutioner, herunder American Express og Santander. Denne betalingstjeneste ønsker at arbejde med banker.

Den digitale valuta Ripple, kendt som XRP, kan bruges af virksomheden til at få øjeblikkelig likviditet, der er nødvendig i en transaktion med høj værdi uden at skulle betale gebyrer. XRP fungerer som en bro mellem fiat-valutaer under en transaktion. Ripple transaktioner i XRP kan afregnes om fire sekunder, hurtigere end nogen andre kryptovalutaer.

Litecoin

Markeds værdi: $16.5 billion
Stigning år til dato: 6,859.6 percent

Litecoin er sandsynligvis bitcoin nærmeste rival med hensyn til brugen til dagligt. Grundlægger Charlie Lee har ved flere lejligheder sagt, at kryptovalutaen Litecoin, kan bruges til betalinger, fordi det er hurtigere end bitcoin. Litecoin-transaktioner tager lidt over to minutter at gå igennem, sammenlignet med et gennemsnit på næsten 300 minutter for bitcoin.

Der er en begrænset forsyning på 84 millioner litecoins sammenlignet med 21 millioner bitcoin. I øjeblikket er 54.293.533 litecoin og 16.740.175 bitcoin i omløb.

“Litecoin ligner meget bitcoin, medmindre den har fire gange så mange mønter. Det er også fire gange hurtigere,” Grundlæggeren Lee fortalte CNBC i et tv-interview tidligere i ugen. “Jeg tror, ​​at litecoin er målrettet mere mod betalinger, hurtigere transaktioner og lavere gebyrer.”

Det var lidt om 5 af top kryptovalutaerne. Det bliver rigtig spændende at se hvad 2018 byder på, men vi kan være sikker på at kryptovaluta er kommet for at blive, men hvordan og hvornår det bliver rigtig udbredt kan vi kun spå om. 2018 kan sagtens være året hvor kryptovaluta får sit endelige gennembrud og bliver allemands eje.

 

Avatar

Admin

Ejer og stifter af denne side kryptovalutacentralen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *