Begynder guide til kryptovaluta

Begynder guide til kryptovaluta

Begynder guide til kryptovaluta, bitcoin & altcoin

Der er rigtig mange nye i kryptovaluta verdenen og mange som ønsker at hoppe med på toget. Det er bestemt ikke for sent at investere i kryptovaluta og det er slet ikke så svært som nogen tror. Det er nyt for mange ja, men ved at følge blandt andet denne guide eller andre guide her på KryptovalutaCentralen.dk, så er du godt på vej.

Dette er en begynder guide til bitcoin og andre kryptovaluta. En step by step guide til hvordan du kommer igang. Læs også: Hvad er kryptovaluta

En bitcoin koster en mindre formue

Bitcoin er efterhånden oppe på lige under 20.000 usd pr stk, men det betyder slet ikke at du skal investere så stort et beløb for at komme igang. Du kan sagtens købe 0.1, 0,01 eller mindre. Det beløb du vælger at købe for får du i den valgte kryptovaluta. Uanset om det er bitcoin, ethereum, litecoin eller andre så får du for det beløb du ønsker at investere og man skal ikke nødvendighvis købe 1 hel stk.

Risiko ved kryptovaluta investering.

Som med alt du investere i, så er der også en risiko ved at investere i bitcoin eller andre kryptovaluta. Du har sikkert hørt medierne skrive om kæmpe stigninger på flere tusinde procent og ja det er da også rigtig at man kan opleve store stigninger, men du kan altså også opleve store fald. Så tænk dig om og invester ikke mere end du kan tåle at tabe, hvis din investering ikke går som forventet. Når det er sagt, så skal det også siges at kryptovaluta er et nyt marked, som er i kæmpe fremgang og denne fremgang kan du sagtens nå at være med i.

Hvordan køber man kryptovaluta?

Du skal købe kryptovaluta for almindelige penge enten med kontanter (privat handel), bankoverførsel eller kreditkort. De fleste bruger kreditkort, da det er det nemmeste og den hurtigste måde at komme igang på. De fleste starter med at benytte coinbase, her kan du købe Bitcoins. Ethereum, Litecoin og Bitcoin Cash. Disse er også de mest kendte og er du ny i kryptovaluta markedet, så nok også dem du har hørt om. Der er bitcoin, som var den første kryptovaluta og så alle de andre som bliver kaldt altcoin.

Du kan oprette dig på coinbase her. Bruger du vores link får du 10 usd i bitcoin og vi får det samme, hvis du køber minimum 100 usd. Se også denne guide til coinbase

Opbevaring af kryptovaluta

Til at opbevare kryptovaluta skal du bruge en wallet. En wallet er et sted, hvor du kan gemme dine kryptovaluta. Nogen har deres kryptovaluta stående på coinbase andre hos en exchange, men det sikreste er at have en wallet. Der er hardware wallets, software wallets, paper wallets, dem kan du læse mere om her

Kryptovaluta er ikke som en bank, hvor du har et konto nummer, men derimod bliver kryptovaluta opbevaret på en unik og tilfældig generet adresse, som består af tilfældige tal, bogstaver og tegn. Denne adresse bliver genereret og er ikke noget du selv skal gøre. Skal andre overføre kryptovaluta til dig så er det til denne unikke adresse af mange tilfældige tegn. Andre kan dog ikke få adgang til dem, der er to adresser, en puplic key og en private key, som begge skal bruge for at kunne benytte din kryptovaluta. Dette administrere en wallet for dig. Så det er slet ikke så svært som det lyder til.

Hvilken wallet du vælger er en smagsag, men det kan ikke anbefales at have sin kryptovaluta opbevaret på en mobil wallet og ej heller en online wallet. en mobil wallet kan gå tabt, hvis du mister din tlf og en online wallet kan blive hacket. Paper wallet eller en hardware wallet er de mest sikre steder at bruge. Handler du ofte eller skal handle ofte, så kan du gøre det at noget står på en hardware wallet og noget står på en exchange, hvor du kan handle løbende.

Handle med andre kryptovalutaer end bitcoin, ethereum og litecoin 

Ønsker du at handle med andet end de mest kendte kryptovalutaer, så kræver det at du har en exchange. Find exchange her

På en exchange kan du ikke indsætte penge med kreditkort eller bankoverførsel, men skal derimod overføre kryptovaluta dertil. Derfor er coinbase også en god start, da du derfra kan sende kryptovaluta til din exchange. Gebyrene hos coinbase er ret høje, så høje er de ikke hos en exchange. På en exchange er gebyret ca. 0.1 % nogen steder lidt mere andre lidt mindre.

Opret dig på fx binance. Se binance oprettelse guide her

 

Dette var en guide til dig der er ny indenfor kryptovaluta. Skulle du have yderligere spørgsmål, så kontakt os endelig eller skriv en kommentar nedenfor, så skal vi være behjælpelig, så du kommer godt igang.