Komplet guide til Ledger nano

Komplet guide til Ledger nano

Komplet guide til Ledger Nano

Køb Ledger Nano xLedger Nano X - The secure hardware wallet

Hardware wallet bliver mere og mere populære. Det er nok den mest sikrer måde at opbevare kryptovaluta på og her giver vi en komplet guide til Ledger Nano x. Nogle af de kendetegn der er ved denne hardware wallet er brugervenligheden til nemt at opbevare og hurtigt foretage transaktioner.

Ledger Nano x er en hardware wallet til Bitcoin, Ethereum og en lang række altcoin. Med Ledger Nano x får du høj sikkerhed både i forhold til lagring af digitale aktiver og betaling.

Firmaet Ledger blev grundlagt tilbage i 2014 i frankrig og det er hurtigt lykkes at blive en af de førende hardware wallet udbydere på markedet.

Ledger Nano X brugervenlighed.

Designet er lavet brugervenlig og så simpelt som muligt. Der er to knapper på enheden, hvilket minimere risikoen for at lave fejl. Det er hurtigt at opsætte sin Ledger Nano og når den først er sat op så er det utrolig simpelt at benytte den.

Har du prøvet andre hardware wallet, så ligner brugen af denne meget andre på markedet. Er du ny, så er det nemt at komme igang og her i artiklen guider vi dig også igennem opstarten af enheden.

Sammenlignet med andre hardware tegnebøger, er Ledger Nano X nem at bruge. Du kan dog risikere an på hvor mange forskellige kryptovaluta du har at skulle installere og afinstallere forskellige apps til opbevaring af forskellige kryptovaluta.

Ledger Nano X understøtter følgende kryptovaluta.

På nuværende tidspunkt understøtter Ledger Nano S: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, FIDO U2F, Dogecoin, Zcash, Dash, Stratis, Ripple, Hello, Bitcoin Cash, Komodo, Ethereum Classic, POSW, ARK, Expanse, Ubiq, PIVX, Vertcoin, Viacoin, NEO, StealthCoin, Bitcoin Gold, Stellar, Digibyte, QTUM og alle ERC20-tokens

Sikkerheden på Ledger Nano X

Hardware wallet er den sikreste måde at opbevare kryptovaluta på. Der er dog også en sikkerheds risiko ved hardware wallet, dog skyldes de største fejl dog oftest at brugeren ikke har været opmærksom.

Du får også ved opstarten en recovery phrase. Det er vigtigt du får skrevet denne ned i rigtig rækkefølge. Denne er din mulighed for at gendanne din wallet, så husk nu at få gemt denne et sikkert sted. Det er 24 ord, som du skal skrive ned i rigtig rækkefølge. Du kan blive bedt om fx ord nummer 10 og så skal du skrive det 10. ord. 

Når enheden ikke er tilsluttet en computer, så er enheden offline og ikke tilsluttet internettet. Derfor er den også så godt som umulig at hacke.

Tilgængelighed til dine coins.

For at benytte dine kryptovaluta, skal du have adgang til en computer. Ledger Nano S tilsluttet til en USB, så er du på farten, så kan det være svært at have adgang til sine midler. En hardware wallet er beregnet til sikker opbevaring over en længere periode og ikke til daglig at bruge dine kryptovaluta. Du kan selvfølgelig godt, men det kræver jo så adgang til en computer.

Guide til opsætning af Ledger Nano X

Her får du en step by step guide til opsætning af enheden. Det tager 3-5 min at opsætte enheden og så er den klar til brug.

 • Tilslutning af Ledger Nano X
  du starter med at tilslutte enheden via det medfølgende USB kabel. En ende i enheden og modsatte ende i computeren. På skærmen kan du så vælge “Configure as new device” Vælg ved at trykke samtidig på begge knapper på enheden.
 • Vælg en Pin-kode
  Så skal du vælge dig en pin kode på minimum 4 cifre, meget gerne en længere. Du vælger tal ved at trykke samtidig på begge knapper. Tryk til højre indtil du er på et flueben. vælg dette ved at trykke på begge knapper samtidig.
 • Recovery phrase – Vær omhyggelig!
  Dette trin er vigtig, da det er din adgang til dine midler, hvis du mister din Ledger Nano S. Der kommer 24 gendannelses ord, som der skal skrives ned i rigtig rækkefølge. Du kan blive bedt om ord nr. 10 og så er det vigtig at du skriver det ord der var nummer 10. Gem din recovery phrase rigtig godt og hav gerne flere backup opbevaret sikkert og forsvarligt flere steder.
 • Installer Ledgers app
  Når ovenstående punkter er overstået så er din enhed klar og så skal du indstallere de officielle apps. Find dem her  Tryk på get the apps og derefter downloades en chrome app, som automatisk installeres.
 • Klar til brug
  Har du fulgt ovenstående punkter, så er du nu færdig med opsætningen og kan benytte din hardware wallet.

Andre informationer om Ledger Nano X

Når du skal modtage kryptovaluta, så skal du trykke på Recieve og kopiere adresse, som er din modtager adresse. Der vil komme en ny adresse efter hver gang du har brugt en adresse. Dette er for at andre ikke vil kunne holde øje med hvad du ligger inde med af kryptovaluta.

Når du skal sende, så klikker du på “send” Her skal du indtaste en deposit adresse. Det er super vigtig at adressen er rigtig da en forkert adresse her kan gøre at du mister dine midler.

Køb Ledger Nano S

Konklusion om Nano Ledger X

En sikker måde at opbevare dine kryptovaluta på. Brugervenligheden er stor, dog er det et lille irritations moment at man kan være nødsaget til at skifte mellem at indstallere forskellige apps til forskellige kryptovaluta. Nano X er efter vores mening bedst til at holde sine midler over en længere periode. Skal du bruge dine midler på daglig base, så er der andre alternativer, som vi ville foretrække,