Guide til paper wallet

Guide til paper wallet

Sådan laver du en paper wallet.

En af de mest populære muligheder for at holde dine bitcoins sikkert er noget, der hedder en paper wallet . Her forklares det, hvordan man overfører alle de digitale mønter til en fysisk papirformular ved kun at bruge en printer.

Bemærk at i denne vejledning taler vi om bitcoin. De grundlæggende begreber gælder dog for enhver anden cryptocurrency; for eksempel litecoin.

Hvad er en paper wallet og hvorfor har jeg brug for en?

En bitcoin tegnebog består af to  nøgler  . Den, du sandsynligvis allerede er bekendt med, er den offentlige nøgle, som er din pung adresse, og hvordan andre mennesker sender bitcoins til dig.

Den anden del af din bitcoin tegnebog er den private nøgle. Det er det der giver dig mulighed for at sende bitcoins til andre mennesker.

Kombinationen af ​​modtagerens offentlige nøgle og din private nøgle er, hvad der gør en kryptokurrency-transaktion mulig.

Det er vigtigt at forstå, at hvis nogen andre får den private nøgle i din tegnebog, kan de trække deres penge tilbage – derfor er det absolut nødvendigt, at ingen andre opdager den.

Så hvis du holder dine mønter i enten en online tegnebog eller en harddisk-baseret software-tegnebog, er du sårbar over for angreb fra hackere eller malware, der kan logge dine tastetryk.

Desuden kan en stjålet pc eller et harddisk crash også se dig vifte farvel til din digitale mønter

Bruges en paper wallet med omhu, så er du sikret mod ovenstående.

Hvad er en paper wallet?

En paper wallet er et dokument, der indeholder kopier af de offentlige og private nøgler, der udgør en tegnebog. Ofte vil det have QR-koder, så du hurtigt kan scanne dem og tilføje nøglerne til en software-tegnebog til at foretage en transaktion.

Fordelen med en paper wallet er, at nøglerne ikke opbevares digitalt overalt, og de er derfor ikke udsat for cyberangreb eller hardwarefejl.

Ulempen ved en papirplade er, at papir og blæk kan nedbrydes, og papiret er relativt skrøbeligt – det er absolut værd at holde sig godt væk fra ild og vand af indlysende årsager. Så en god ide er at gemme disse et sikkert sted. evt kan man med fordel laminere dem, så holder de da bedre og er beskyttet bedre end hvis det bare er et almindeligt stykke papir.

Desuden vil du aldrig få adgang til bitcoins, der sendes til adressen, hvis du mister en paper wallet.

Oprettelse af en paper wallet

Her er 10 trin, der er nødvendige for at oprette en paper wallet:

 1. For at generere en ny bitcoin-adresse skal du åbne BitAddress.org i din browser (eller LiteAddress.org for litecoin).
 2. BitAddress (men ikke LiteAddress) vil bede dig om at skabe nogle tilfældigheder ved enten tilfældigt at skrive tegn i formularen eller flytte markøren rundt.
 3. Du vil blive præsenteret med dine offentlige og private nøgler og deres respektive QR-koder.Skan ikke disse .
 4. Klik på fanen  Paper wallet  .
 5. Vælg antallet af adresser, der skal genereres.
 6. Hvis du ikke ønsker at beholde bitcoin-illustrationen, skal du klikke på  hide? knappen.
 7. Klik på knappen  Generer ‘ for at oprette nye paper wallet.
 8. Når tegnebogen er genereret, skal du klikke på knappen  Udskriv ‘ for at lave en kopi.
 9. Din browser vil bede dig om at vælge den printer, du ønsker at bruge. kan også gemmes som pdf fil på computeren.
 10. Noter de offentlige adresser, eller scan den offentlige adresse QR-kode i din bitcoin (eller litecoin) app og start deponering af midler.

For brugere af Blockchain.info hjemmesiden, er der også en basis paper wallet . Klik på Import / Export  og søg efter linket  Paper wallet  i menuen til venstre.

En meget mere sofistikeret mulighed for din paper wallet kan findes på Bitcoinpaperwallet.com .

Sikkerhedsmæssige bekymringer

Uanset hvordan du opbevare din kryptovaluta, så tænk på sikkerhed. Dette gælder også med en paper wallet og her nedenfor er nogle gode sikkerhed forholdsregler du bor have i baghovedet.

 • Lad ikke nogen se dig lave din tegnebog.
 • BitAddress og LiteAddress understøtter begge kryptering af private nøgler gennem BIP38- algoritmen . Dette giver to faktor godkendelse til din papirplade; dvs.: noget du har (papirmuren), og noget du ved (passphrase). Bemærk også, at du i fremtiden skal bruge samme websted til at dekryptere den private nøgle.
 • For at udelukke risikoen for enhver form for spyware, der overvåger din aktivitet, skal du bruge et rent operativsystem. En god måde at opnå dette på ville være at oprette et USB-flashdrev eller en dvd med en  LiveCD  Linux-distribution, som f.eks. Ubuntu .
 • Når en paper wallet er oprettet via en hjemmeside, skal det også være muligt for webkoden at køre offline. Derfor skal du tage din computer offline, før du opretter nøglerne, før du opretter private og offentlige nøgler.
 • For ekstremt stram sikkerhed skal du udskrive papirkurven fra en printer, der ikke er tilsluttet et netværk.

Tips til at holde din paper wallet sikker

 • Opbevar papiret i en forseglet plastpose for at beskytte mod vand eller fugt.
 • Laminer evt papiret, da det så er væsentlig bedre beskyttet.
 • Gem gerne din paper wallet i et pengeskab for at beskytte mod tyveri og ild.
 • lav gerne flere stykker papir og opbevar dem forskellige steder. Mister du papiret, så mister du også din kryptovaluta.