Hvad er kryptovaluta

Hvad er kryptovaluta

Hvad er en kryptovaluta?

Kryptovaluta er en digital valuta som kun eksistere digitalt. Penge er mere end blot kontanter og en valuta er i bund og grund en måde at betale for varer og ydelser. Så kryptovaluta er et digitalt aktiv som kan bruges til at overføre penge, betale for varer eller som investering. Kryptovaluta er ikke anderledes end andre valutaer og har fået sin værdig eftersom flere og flere acceptere kryptovaluta og især bitcoin som betalingsmiddel. Udbud og efterspørsel regulere priserne på kryptovaluta, som er et meget volantilt marked. Når du investere eller køber kryptovaluta, så er det ikke noget du bliver rig af over natten. Du har sikkert hørt historier om folk der har tjent kassen på kryptovaluta, men der er helt sikkert også folk som har tabt kassen på kryptovaluta. Men kryptovaluta er kommet for at blive og vi vil i de kommende år se hvordan blockchain teknologien og kryptovaluta, bliver mere og mere udbredt.

Starten på kryptovaluta.

i år 2008 uploadede en ukendt mand, som gik under navnet “Satoshi” en tekst der præsenterede ideen og teknologien bag elektronisk valuta. efter et år blev den første kryptovaluta bitcoin født og siden er der kommet en lang lang række kryptovalutaer til. Satoshi arbejde med Bitcoin et års tid og derefter forlod han projektet og ingen har hørt fra skaberen siden. Der er heller ingen der ved hvem denne “satoshi” er, selvom der er gjordt ihærdige forsøg på at finde frem til skaberen af kryptovalutaen bitcoin. Bitcoin startede op og blev i starten hovedsageligt benyttet af it sagkyndige, hackere og generelt folk med stor indsigt i it. En bitcoin var dengang mere eller mindre værdiløs og det skyldes at der ikke var nok mennesker, som accepterede bitcoin, som en valuta. Dette ilustreres glimrende ved at det første køb lavet med bitcoin var en pizza til 10.000 bitcoin. Kursen er siden steget explosivt og samme antal bitcoin idag ville være mange millioner værd. starten for kryptovalutaen bitcoin var lidt sløv, men langsomt fik flere og flere øjnene op potentialet i denne valuta. Mange købte bitcoin som investering og derfor begyndte der også at komme andre kryptovaluta på banen. Langsomt gennem årene er værdien af bitcon og andre kryptovaluta steget og der er også åbnet en lang række kryptovaluta børser, hvor disse kan handles ligesom aktier, guld, råvare osv. Det er idag et kæmpe marked med en værdi på over 1 billion dollars. Dette skyldes at kryptovaluta og selve blockchain teknologien har en lysende fremtid forand sig. Hele teknologien er stadig i sin tidlige begyndelse og vi vil se flere og flere projekter som bygger på blockchain teknologien. Selve ideen med bitcoin og blockchain teknologien er at det skal være decentraliseret og bruger styret. Der skal ikke være nogen bank, regering eller ligende som er styrende. Altså en teknologi, hvor der ikke er overvågning fra banker, regeringer osv, men derimod er decentraliseret og styret af netværket. Dermed undgår man samfundets konstante overvågning og derfor tog privatlivsaktivister hurtigt kryptovaluta til sig. It eksperter tog også hurtigt teknologien til sig og udover at være begejstrede for decentraliseringen, var de også begejstrede for sikkerheden som teknologien bag kryptovaluta byder på.

Teknologien bag kryptovalutaer

Der er mange forskellige kryptovaluta projekter, men alle sammen bygger på blockchain teknologien i forskellige former. en teknologi som blandt andet sikre at overførsler kan gennemføres anonymt og sikkert. Det er en teknologi som også sikre sig væsentlig bedre mod hackere. Hvor centraliserede institutioner nemt kan hackes og give stor skade, så er det praktisk talt umuligt at hacke denne teknologi. Det skyldes at blockchain teknologien benytter hele netværket, fordi det er decentraliseret.

Hvor kan jeg købe kryptovalutaer?

Coinbase er det mest kendte sted at starte med at købe kryptovaluta. Der er utrolig mange exchange/børser at vælge imellem. På coinbase kan du nemt og enkelt komme igang med at købe kryptovaluta. De har et fint udvalg, men derfra kan du også oprette dig hos binance eller gate.io som store kryptovaluta exchange hvor der handles en lang række kryptovalutaer. De forskellige exchange har forskelligt udvalg af kryptovalutaer, så an på hvilket kryptovaluta du ønsker så kig lige hvilken exchange som tilbyder handel med denne. Binance og gate.io har dog en lang lang række kryptovalutaer. 

Krypto-markedets kurser

Kurserne på kryptovaluta er meget volatile og markedet er af mange betegnet som det mest volatile. Priserne på de forskellige kryptovaluta svinger hele tiden og der kan sagtens være udsving på 30-40% på enkelte dage. Markedet er stadig nyt og der er stadig et stykke vej til at dette marked bliver ligeså mainstream som aktie markedet. kurserne er som andre markeder styret af udbud og efterspørgsel. Markedet for kryptovaluta er også meget volatilt fordi det er meget styret af hvad der foregår af opdateringer til en kryptovaluta, nyheder i medierne osv. Det er et marked som er noget anderledes end andre markeder og et enkelt tweet fra den rette person eller en enkelt nyhed i rette medie, kan både forsage store kursstigninger, men også store kursfald. 

Fremtiden for kryptovalutaer

Kryptovaluta er kommet for at blive, det er der slet ingen tvivl om, men hvordan det lige bliver brugt i fremtiden, det er der forskellige gisninger om. Nogle mener der er en decentralisering på vej og at kryptovaluta er fremtiden, mens andre mener det modsatte. Vi tror på en spændene fremtid indenfor kryptovaluta og at det er en ting og teknologi som stadig er i sin spæde start. Vi sammenligner det lidt med internettet, da det så sin begyndelse. Der havde ingen nok forudset hvilken betydning internettet ville have den dag idag. Sådan mener vi også det vil være med kryptovaluta og blockchain teknologien.